Batrium longmon failure

kevinjaye

New member
Joined
Dec 5, 2018
Messages
13
One of my longmon just up and died and put the system in a critical fault condition. The green light on this particular longmon is pale and its not communicating.
Has anyone ever encountered this issue?
 

daromer

Moderator
Staff member
Joined
Oct 8, 2016
Messages
5,389
Have you tried resetting it and or move it? So to see that it is dead or just crashed?
 

Redpacket

Well-known member
Joined
Feb 28, 2018
Messages
1,239
Like daromer suggests, unplug it for 20 seconds, try reconnecting.
If it's still not working, connect the comms cable past it (ie as though it was never there) so at least you can see the other cell levels for now.

As with any BMS that gets warm/hot to balance cells, it's a good idea to have a spare longmon/blockmon or two.
 

kevinjaye

New member
Joined
Dec 5, 2018
Messages
13
daromer said:
Have you tried resetting it and or move it? So to see that it is dead or just crashed?
Yes I disconnected and reconnected only a pale green light come on. whenever its connected to the system i get a communication fault. I took it out and connected the others and the system worked.


Redpacket said:
Like daromer suggests, unplug it for 20 seconds, try reconnecting.
If it's still not working, connect the comms cable past it (ie as though it was never there) so at least you can see the other cell levels for now.

As with any BMS that gets warm/hot to balance cells, it's a good idea to have a spare longmon/blockmon or two.
I connected the comms cable past it and the others functioned properly. unfortunately I don't have any spare .
Do you know if Batrium has a supplier in the US? The shipping cost is crazy.
 

daromer

Moderator
Staff member
Joined
Oct 8, 2016
Messages
5,389
Contact Batrium.
 
Top