Thread Rating:
  • 4 Vote(s) - 5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Esperyd´s Raspberry PI project
(05-01-2019, 07:55 PM)jaeger-audiodesign Wrote: No matter if I use the internal USB of the Infini or an eternal USB-seriel adapter after a few hours the raspy lost the connection to the inverter. Do you have a tip what I can do to stabilize the connection?

If by this you mean daromer's RS232-to-USB adapter, I can vouch for those built with Prolific's chip inside and available on Amazon where I got mine. It works like a charm on my PCM60x, so you may want to search on there. It's auto-recognized on Linux. On Windows, appropriate drivers are available on Prolific's website.

........
P34c3
.....
...
Reply
@daromer, sorry I mean the USB/seriell converter.
Reply
I Bought a used Pi b, and installed the ISO. When it boots up, it shows no WIFI symbol in the corner. It shows two arrows pointing up and down for cabled connection.
If i hover the mouse over the symbol it says " No wireless devices found"
Figured it could be a hardware issue, but when i installed a clean Raspbian os using NOOB it connected to WIFI just fine.

When hovering the mouse over the network symbol in the ISO there is an ip adress. If i post that i a browser, i get to a wifi connection site that "daromer" made. it shows my wifi and lets me put in the code and click connect.
Unfortuanetly, the only think that seems to happen is that the two arrows in the symbol changes to two lines with red X´s on the ends.

The welcome page that shows up after putting in the pi´s IP, sayes that there is an automatic AF for connecting to wifi. I tryed to shord the two pins mentioned, but nothing seemed to change.
It also sayes something about what to write to get back to manual, but then nothing is specified.

Does anyone know what might be the issue and how to fix it?
Reply
Try to set up the wireless network via your mobile instead from the PI itselt. I have not tried it from the Pie own browser so perhaps that is causing the issue?
When you press save from your mobile the PI should reboot and come online
The Ultimate DIY Solar and build place
YouTube / Forum system setup / My webpage  Diy Tech & Repairs

Current: 10kW Mpp Hybrid | 4kW PIP4048 | 2x PCM60x | 83kWh LiFePo4 | 10kWh 14s 18650 |  66*260W Poly
Upcoming: 14S 18650~30kWh | Automatic trip breakers, and alot more
Reply
(05-09-2019, 02:14 PM)daromer Wrote: Try to set up the wireless network via your mobile instead from the PI itselt. I have not tried it from the Pie own browser so perhaps that is causing the issue?
When you press save from your mobile the PI should reboot and come online

I never managed to get to the setup page on my phone, but it turned out that the wifi network which was set up by an apple airport extreme was the problem.
I made a new network from a new wifi router, and that solved the problem.
I managed to setup the network connection by going to the ip adress from the browser on the pi.
Reply
Interesting. Would like to know why it didnt work on your old wireless network. Some "weird" crypt algoritm used not supported by my image?
The Ultimate DIY Solar and build place
YouTube / Forum system setup / My webpage  Diy Tech & Repairs

Current: 10kW Mpp Hybrid | 4kW PIP4048 | 2x PCM60x | 83kWh LiFePo4 | 10kWh 14s 18650 |  66*260W Poly
Upcoming: 14S 18650~30kWh | Automatic trip breakers, and alot more
Reply
(05-14-2019, 06:35 AM)daromer Wrote: Interesting. Would like to know why it didnt work on your old wireless network. Some "weird" crypt algoritm used not supported by my image?

No. It seemed to me to be as standard as wifi goes. The wifi router is in bridge mode to another wifi router. I dont know if that would change anything.
Reply


Who read this thread?
100 User(s) read this thread:
hbpowerwall, AZ_Tekkie, Chickey, ShaneE, Minx, daromer, Sean, mike, 18650Shrink, goodnowm, AveRageJoe, BigBen, PaulKennett, Joaquinsfy, SJBW, NiVa, MichelKuenemann, Lux_Gamer, Andreas Kvernes, owitte, opus40, RudyLiPower, lgeo, dakoal, VdVoort4, Glubux, Majorphill, Elwood, coolfx, ruby2, JustJim, Korishan, A + A, PAF, FERCSA, Prahe86, Clisse, Zensay, Franky Beuselinck, Batrium, Darmok, Wattsup, Scepterr, eeesOap, BobinTN, Tristan Timmer, Frnandu Martiński, CrankyCoder, Mike C, Droid126, eAnic, Sabado, jdeadman, charlie246, monsted, camils, Zagy, 2146, wim, wimpie007, ericg, frnandu, typ49, John, Christian, Robert Baumer, Alyas Junior Abdul, Jeremy Choy, 1958 greyhound, Abarth595, Sentinal, Tango47, kktuo, civitou, neilmc, Kaspars Krumins, Off Grid Power wall, Verner A. Møller-jensen, Tychipowerwall, rebelrider.mike, kaits31, gaz, watts-on, Dan Lim, jesusangel, Gimpy_AK, fcbrand, Daggerzz, Hanssing, MetalFang, Fredd, autobd, IronSky, Mark Daniel Olsen, DrkHrs13, tamkov, silverse2m6, kot, quake101, Joost2

Forum Jump:


Users browsing this thread: 4 Guest(s)